Hogyan őrizzük meg bőrünk fiatalságát?

Hogyan őrizzük meg bőrünk fiatalságát?

Moss arcot sűrűbben!
Arcunkat az aznapi kosztól és a sminktől akár tisztítsuk meg naponta többször is. Miután lemostuk a festéket az arcunkról, mossuk át még egyszer, hogy eltávolítsuk a baktériumokat, a felgyülemlett faggyút és az egyéb szennyeződéseket is. Az alapos tisztítás után sokkal jobban felszívódnak az arckrémek is és a hatásuk sokkal jobb lesz, hiszen jobban fel tud szívódni. Legjobbak : olajos lemosó és valamilyen habzó, de kíméletes, alkoholmentes termék kombinációja.
A puha bőr elérése érdekében használjunk arcradírt is, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket, így még ragyogóbbá válik majd a bőrünk( csak hetente 1-2-szer alkalmazzuk).
Csak fényvédő 50spf krémet használjunk
A korai öregedésnek a nap az egyik legfőbb okozója. Mindig még télen is fontos, hogy fényvédő faktorral is rendelkező termékeket használjunk.
Érdemes kalapot is viselni nyáron.
Mindig legyen hidratálva a bőrünk!
Szintén alapvető pont az arcápolásban a hidratálás. Az alkoholos termékeket kerüljük, ne használjunk szárító összetevőket tartalmazó kozmetikumokat. A hidratáló összetevők, az aloe vera, a hialuronsav, illetve egzotikus növények kivonata fontos, hogy benne legyen arckrémünkben.
Érdemes használni arcmaszkot!
Akár kétnaponta is használhatunk, ami feltölti a bőrüket. Olyan maszkokat használjunk, melyben természetes alapanyagok találhatók, mint például a zöld tea vagy a csiganyál, illetve sok hidratáló összetevő. Figyelni kell az összetevőkre semmiképpen se szárítsa arcunkat!
Vissza a blogba