Szemhéjplasztika

A szem a lélek tükre- tartja a mondás. Társas kapcsolatainkban az arcunk, de leginkább a szemünk alapján azonosítjuk egymást. Sajnos az öregedésre utaló apró ráncok is ebben a régióban jelennek meg először. Idővel a felső szemhéjon bőrfelesleg alakul ki, mely kor előrehaladtával után szűkíti a szemrést, a pillasorra rálóg, álmos, szomorú tekintetet kölcsönözve. A szem alatti árok elmélyül, a felszaporodott zsírtáskák előboltosulnak, kialakul az öregedő arc képe.

Szemhéjplasztikát végezhetünk mind az alsó, mind a felső szemhéjakon. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, mely során a felesleges bőrt és az esetlegesen előboltosuló zsírtáskákat is eltávolítjuk. Pár órás jegelés és megfigyelés után távozhat otthonába, ahol pár napos pihenés javasolt. Az első 48 órában további jegelés, majd szteroidos-antibiotikumos szemcsepp használata szükséges. A szabadban napszemüveg használata javasolt a hunyorgás elkerülése érdekében. A varratokat 5-7 nap múlva távolítjuk el. Innentől kezdve a szemhéjak tiszta vízzel óvatosan moshatók. A feketenadálytő kenőcs gyorsítja a véraláfutások és a szöveti duzzanatok felszívódását. Sportolás a 2-3 héttől kezdhető el. Szauna, szolárium, a jó sebgyógyulás érdekében 2 hónapig tilos. A szemhéj és szempillafestés 3 hétig tilos. A véraláfutások 2-3 hét alatt nagyrészt felszívódnak, a végleges eredmény 2-3 hónap alatt alakul ki.

Időpontfoglalás

Fülplasztika

A leggyakoribb veleszületett fül deformitás az elálló fül, erről akkor beszélünk, a fülkagyló síkja 10-15 foknál jobban eláll a koponya síkjától. Általában kétoldali elváltozás, de kialakulhat aszimmetrikusan is. A helyzetbeli rendellenességeken kívül kialakulhatnak méretbeli és alaki deformitások is, mint pl. a microfül, macskafül, denevérfül stb.

A fül kifejlődése 5-6 éves korban véget ér, ezért a helyreállító műtétet ebben a korban végezzük, hogy a gyermek iskolai beilleszkedése, szocializációja zökkenőmentes legyen.

A MŰTÉT
A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, mely során a felesleges porc és bőr eltávolításával a fülkagyló síkját az ideális helyzetben varratokkal rögzítjük. A seb rejtetten, a fülkagyló hátsó felszínén helyezkedik el. Kompressziós sapkakötést helyezünk fel, melyet majd egy hét után távolítunk el.

FÜLPLASZTIKA UTÁNI TEENDŐK
Otthonában kímélet, jegelés, non-szteroid fájdalomcsillapító szedése javasolt. Kerülni kell a napsütést és a lehajolást a vérbőség kialakulása miatt! Az első kontroll alkalmával a kompressziós kötést eltávolítjuk, a fül alakja megtekinthető. Ezt követően fejpánt viselésére 3-4 hétig van szükség. A varratokat 2 hetes korban vesszük ki. Sportolás, szolárium, szauna 4 hét után javasolt.

A szerzett deformitások általában baleset, tumor eltávolítás után jönnek létre. A fülcimpa kiszakadása igen gyakran fülbevaló viselését követően alakul ki. Ezek korrekcióját a kialakult deformitás alapos elemzése után tervezzük meg.

Időpontfoglalás
 • A b-tox kezelés az arcszépészet egyik fő pillérét adja. Évente világszerte kb. 16 millió kezelést végeznek, használata teljesen biztonságos, megbízható jó eredményt ad. A b-tox egy fehérjetermészetű anyag, a Botullinum Toxin A típusa, melyet egy baktérium termel. Gátolja az idegek és az izmok közötti ingerület átvitelt, melynek hatására az izmok működése átmenetileg gyengül, felfüggesztődik. A hatás átmeneti, mindennemű külső beavatkozás nélkül magától megszűnik, az izmok eredeti működése visszaáll.

  Hatástartama alatt az izmok felett levő bőrterületen a ráncok elsimulnak, a bőr regenerálódik, a ráncok mélysége csökken. / Bizonyos esetekben ez a hatás hialuronsavval kombinálva még látványosabb./ Tartós kezelések esetén a bőr fiatalsága megőrződik, az öregedési folyamatok lelassulnak. Hatása kb. 4-6 hónapig tart, a kezelés évente két alkalommal javasolt.

  A KEZELÉS MENETE
  A kezelés minden esetben személyre szabott, a mimikától, az arc karakterétől, a ráncok dinamikájától, mélységétől függően tervezzük. A cél mindig a kipihent, üde, boldog tekintet elérése. Leggyakrabban a szemöldökök közti un. „mérgesráncokat”, homlokráncokat, vagy a szarkalábakat kezeljük. Beadás előtt a sminket lemossuk, az arc bőrét fertőtlenítjük. A hatóanyagot egy igen vékony tűvel adjuk be. A kezelés végén hűtőpakolást helyezünk fel. A beadás helyén bőrpír, ill. apró duzzanat alakulhat ki. Ez teljen normális jelenség, pár óra múlva spontán megszűnik. A hatás a 3-7 napon alakul ki!

 • LEHETSÉGES SZÖVŐDMÉNYEK
  A beadás során kialakult apró bevérzés gyorsan felszívódik, ezt Feketenadálytő, vagy Lioton kenőccsel jelentősen meggyorsíthatjuk. Esetenként fejfájás, a felső szemhéj megereszkedése, a homlok elnehezedésének érzése, influenza-szerű tünetek és helyi izomgyengeség is előfordulhat. Szerencsére ezek a mellékhatások nagyon ritkák és csak átmenetiek. Maradandó mellékhatásról a szakirodalom ez idáig nem számolt be!

  KEZELÉS UTÁNI TEENDŐK
  A beadást követően kímélet javasolt! Kerülje a kezelt terület masszírozását! Óvatos hűtéssel a duzzanat és a bőrpír megszűnését gyorsíthatjuk. A beadás napján óvatos arcmosás engedélyezett, másnaptól sminket is feltehet. Bevérzés esetén a feketenadálytő kenőcs alkalmazása javasolt a kezelés másnapjától.

  1 hétig kerülje a napozást, szolárium, szauna használatát!

  Fontos tudni, hogy a hatóanyag lebomlását a fokozott testedzés, szauna, szolárium használata és a túlzásba vitt napozás gyorsítja.

  ELLENJAVALLATOK
  Nem javasoljuk a kezelést, amennyiben izomgyengeségben /légzési, nyelési nehézség/ szenved. Akut, gyulladásos kórképekben, egyes belgyógyászati és immunológiai betegségekben, lázas állapotban, bőrfertőzések esetén, valamint terhességben és szoptatás alatt szintén nem végzünk b.tox kezelést.

ENDOLIFT

Az Endolift kezelés heg nélkül segít elérni a tökéletes formát, legyen szó a tested különböző területeiről, vagy akár az arcodról!

MI AZ AZ ENDOLIFT?

Az Endolift a legújabb és leginnovatívabb esztétikai kezelés, amely heg nélkül formálja az arc középső, illetve alsó részét. Segít abban, hogy új kollagén képződjön, kihangsúlyozza az állcsíkot, és a nyak területét. A kombinált lézer technikai alkalmazás egyszerre fiatalítja és formálja a bőrt.

A BŐR ALATTI MEGERESZKEDETT TERÜLETEK MEGEMELÉSE—A KEZELÉS MENETE

A kezelés során egy mikroszálas hegy segítségével emelik meg a bőr alatti megereszkedett területeket. Ez a módszer továbbítja az energiát és vektoros mikroalagutakat hoz létre. Az eljárás nem hagy nyomot, és nem szükséges hozzá érzéstelenítés sem. A kezelés után egy úgy nevezett lipolízis következik be, és eltűnik a megereszkedett bőr, ezáltal a kollagénképződés, illetve a bőrmegújítás egyből elindul.

A lézertechnika segítségével feszesebb, illetve tonizáltabb lesz a bőr. A kezelés alkalmazható a nyak, az áll, és a szem alatti táskák megereszkedésének  megelőzésére.

Érd el nálunk a tökéletes arcformát, érzéstelenítés nélkül!

KINEK JAVASOLJUK?

Az Endolift korosztálytól, és bőrtípustól függetlenül alkalmazható. Különösképpen azoknak javasoljuk, akik el szeretnék kerülni a tűvel történő beavatkozásokat, de vágynak a feszes, megemelt bőrre.

KINEK NEM JAVASOLJUK?

A kezelés nem alkalmazható, ha a páciens terhes vagy szoptat, illetve autoimmun betegségekkel rendelkezik.

HÁNY KEZELÉS SZÜKSÉGES AZ EREDMÉNY ELÉRÉSÉHEZ?

Azonnali gyógyulás figyelhető meg a beavatkozás után, a bőrben lévő kollagéntermelés pedig 3-4 hónapig tart. A végső eredmény a legtöbb esetben már egy kezelés után látszik, de ha szükségesnek érezzük, akkor érdemes az első kezelés után hat hónappal egy újabbat elvégeznünk. 

EGYÉRTELMŰ ARC—ÉS ÁLLVONALAK—A KEZELÉS UTÁN 

A bőr elkezd megújulni azon a területen, ahol a kezelést alkalmazták, hiszen itt megindul a kollagénképződés. Feszesebbé és egyértelműbbé válik az arckontúrja, és az áll vonala. A legtöbb esetben pedig már egy kezelés is elég ahhoz, hogy mindez látható legyen.

Időpontfoglalás